OVER BLOEDDORST

BLOEDDORST krijgt een vervolg! Omdat het bloed kruipt waar het niet kruipen kan!

Bloeddorst is een horrorstripbundel, die Maarten Janssens en Menno Kooistra in 2007 uitbrachten bij Uitgeverij BeeDee. Hierin opgenomen waren korte horrorstrips van 30 Nederlandse tekenaars en schrijvers, in de stijl van de pulphorrormagazines ‘Eerie’ en ‘Creepy’ van de jaren 70 en 80.

Nu, 17 jaar later, gaan we een tweede deel maken. Dan doen we in samenwerking met regisseur en horrorfanaat Martin Koolhoven waardoor het boek logischerwijs het thema ‘film’ meekrijgt. Een echt passieproject dus: strip, film en horror!

Verschil met deel 1 is wel dat we ditmaal niet meer gaan voor de cartooneske, jolige horror. Ditmaal zijn we serieus. Het wordt verontrustend, creepy, under the skin, absurdistisch, surreëel en genre-bending.

Een aantal indrukwekkende tekenaars heeft reeds toegezegd, waaronder Thé Tjong-Khing, Milan Hulsing, Fred de Heij, Serge Baeken, Maarten Janssens, Sterre Richards, Alice Kok, Erik Kriek (logo), Bobby de Groot, Jasper Rietman, Edwin Hagendoorn, Romano Molenaar, Erik Wielaert en Maarten Gerritsen.

Ook zullen er bijdragen van Nederlandse filmmakers in verschijnen, zoals Bodil Matheeuwsen, Nina Noël Raaijmakers, Ate de Jong en natuurlijk Martin Koolhoven zelf.

Het ligt in de planning om de nieuwe bundel in het najaar van 2025 in de schappen te hebben en om volledige controle te houden gaan we het zelf uitgeven. Hiervoor tasten we in onze eigen portemonnee, maar gaan ook voor crowdfunding. De campagne gaat half oktober online!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Bloeddorst #2!


Via mail zijn we bereikbaar op info [at] bloeddorst.com
En we zijnn natuurlijk actief op Instagram, Facebook en Threads.