mennokwis

Laatste update: 23 augustus 2024

Bestaat de MennoKwis nog?
Nee, de laatste aflevering (nr. 45) dateert alweer uit 2018. Ik laat het archief echter online, omdat het leuk blijft om ze op te lossen.

Wat is de MennoKwis ook alweer?

Een reeks beeldvragen die je goed moet beantwoorden, wil je kans maken op mooie prijzen en, nog belangrijker, stijgen in de MennoKwis Hall of Fame.

Hoe werkte het dan?
Je ziet om de zoveel tijd (meestal een week, soms twee) steeds 11 vragen, vaak film-, muziek-, literatuur- en kunstgerelateerd. Vul de antwoorden in het formulier onder de MennoKwis en verzend de boel. Een week later volgen de antwoorden en winnaars.

De MennoKwis bestaat al langer?
Ja, ik ben er in 2007 mee begonnen, er kwamen tot nu toe 45 MennoKwissen uit.

Mag ik valsspelen?
Jahoor. Je mag doen wat je wilt. Overlegen, samenwerken, googelen en weet ik veel wat voor hulplijnen gebruiken. Meestal moet het antwoord echter uit de krochten van je brein komen.

Wat zijn de prijzen dan?
Dat verschilt per kwis. De ene keer kan je bijvoorbeeld een dvd, fraaie button of een stripboekje winnen, de andere keer de felbegeerde MennoKwis Joker.

Een MennoKwis Joker?
Een MennoKwis Joker. Kijk:


Degene met de meeste antwoorden goed, kan ‘m winnen, elke week. Je kunt ‘m een volgende keer inzetten, mocht je echt niet op een antwoord komen.

Nou, klinkt leuk.
Ja, toch?

Waarom doe je dit eigenlijk?
Ik mag graag kwismaster spelen. Altijd al gehad. Noem het een heimelijk genoegen.

Whatever
Mijn idee.

Waar vind ik de eerdere MennoKwissen?
Hiero. De antwoorden zijn ook nog op deze site te vinden. Als je ze eens wilt hergebruiken: laat het me even weten; vind ik leuk.

Dus er kan met de jury gecorrespondeerd worden?
Tuurlijk niet.